• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • flori de gradina
  • animale
  • trandafiri
  • plante ornamentale
  • pasari
  • mamifere
  • crini
  • bujori
  • animale salbatice
  • lacramioare
  • lupi
  • crizanteme
  • lalele
  • flori de camp
  • copaci
  • insecte
  • vulturi
  • caini
  • pasari salbatice
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x534 px
        • M1280x854 px
        • L1920x1281 px
        • original4496x3000 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Robert Jones

    Curcanul salbatic traieste in zonele impadurite din sudul Canadei pana in nordul Mexicului. Ziua isi petrece timpul pe campiile deschise in cautarea hranei. La lasarea intunericului se retrage in paduri unde este mai bine protejat. Curcanii salbatici cantaresc intre 5 si 12 kg si masoara 1 m inaltime. Femelele sunt mai mici, cantarind doar 4.5- 5 kg. Femela depunde pana la 18 oua. In fiecare zi este depus un singur ou. Perioada de incubatie este de 28 de zile. La inceput, puii sunt firavi, dar devin foarte agili in urmatoarele 24 de ore, putand sa alerge si sa isi urmareasca mama. Vor sta cu ea timp de un an.