• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • flori de gradina
  • animale
  • trandafiri
  • plante ornamentale
  • pasari
  • mamifere
  • crini
  • bujori
  • animale salbatice
  • lacramioare
  • lupi
  • crizanteme
  • lalele
  • flori de camp
  • copaci
  • insecte
  • vulturi
  • caini
  • pasari salbatice
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x1067 px
        • M1280x1707 px
        • L1920x2560 px
        • original1944x2592 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Dorlila

    Curcanul de Yucatan (meleagris ocellata) este a doua specie de curcan salbatic, raspandit exclusiv in Peninsula Yucatan doar intr-o zona de 50.000 de mile patrate. Penele corpului au culoarea bronzului si verde iridescent. Femelele pot fi mai verzi. Penele nu sunt diferite si nu pot determina sexul. Curcanii ocelati nu au barba. Este o pasare mare in lungime de 90 cm si 3 sau 4 kg in greutate. Cea mai mare parte a timpului, curcanii o petrec pe teren. Ziua, in caz de pericol, prefera sa fuga decat sa zboare, desi pot zbura rapid si puternic pe distante scurte. Sezonul de reproducere a curcanului ocelat incepe la inceputul lunii februarie. Femelele ocelate depun intre 8 si 15 oua intr-un cuib bine ascuns, pe pamant. Incubatia oualelor dureaza timp de 28 de zile. Puii sunt precoci, parasind cuibul imediat numai dupa o noapte, urmandu-si mama pana la varsta adulta.