• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • flori de gradina
  • animale
  • trandafiri
  • plante ornamentale
  • pasari
  • crini
  • bujori
  • mamifere
  • animale salbatice
  • lacramioare
  • lupi
  • crizanteme
  • lalele
  • flori de camp
  • copaci
  • insecte
  • vulturi
  • caini
  • zambile
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x473 px
        • M1280x757 px
        • L1920x1135 px
        • original3603x2130 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: 1588877

    Fluturele Coada Randunicii este raspandit in mare parte in Europa si Asia pe campurile bogate in flori. El ingera cantitati mari de hrana in stadiul de omida, dar ca adult nu mai creste, avand nevoie de hrana doar cat sa zboare si sa se imperecheze. Se hraneste cu nectaruri dulci supte din flori folosindu-se de trompa. Masculul este atras de femela dupa miros. Ouale sunt atasate de frunzele unei plante comestibile de femela . Dupa opt - zece zile, omizile tinere eclozeaza si incep sa se hraneasca.Fluturele Coada Randunicii este vanat de paianjeni, pasari si mamifere mici in toate stadiile vietii, dar este in special vulnerabil in stadiul de omida sau pupa. Mecanismul principal de aparare este camuflajul.