• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • flori de gradina
  • animale
  • trandafiri
  • plante ornamentale
  • pasari
  • crini
  • mamifere
  • bujori
  • animale salbatice
  • lacramioare
  • lupi
  • crizanteme
  • lalele
  • flori de camp
  • copaci
  • insecte
  • vulturi
  • caini
  • frezii
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x533 px
        • M1280x853 px
        • L1920x1280 px
        • original5760x3840 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Joel santana Joelfotos

    Numele 'ocelot' provine din cuvantul Nahuatl, care se refera in general la jaguar si nu la ocelot. Este pretuit pentru blana sa spectaculoasa, inca din vremea civilizatiei maya. Ocelotul este, de obicei, solitar si activ in amurg si noaptea. Acesta miroase teritoriul prin pulverizarea urinei. Teritoriile masculilor sunt de 46 km2 ca marime, in timp ce cele ale femelelor acopera 15 km2. Teritoriile femelelor se suprapun rareori, in timp ce teritoriul unui mascul include si cele de la doua la trei femele. Interactiunea sociala intre sexe este minima, desi cativa adulti au fost impreuna, chiar si in perioadele care nu se imperecheaza, iar unii tineri interactioneaza cu parintii lor. Se hraneste cu mici caprioare, rozatoare, pasari, reptile, pesti.