• flori
  • natura
  • buchete de flori
  • plante
  • flori de gradina
  • animale
  • plante ornamentale
  • bujori
  • crini
  • trandafiri
  • pasari
  • lalele
  • lacramioare
  • crizanteme
  • animale salbatice
  • zambile
  • nuferi
  • narcise
  • ranunculus
  • mamifere
  • flori de camp
  • copaci
  • zinnia
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x530 px
        • M1280x848 px
        • L1920x1272 px
        • original4928x3264 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Diapicard

    Lupii polari din tundrele nordice sunt mai mari, avand blana alba, mai groasa si traieste atat de aproape de pol incat este nevoit sa vaneze permanent in intuneric, insa este in siguranta fata de inamicul principal, omul.Imperecherea are loc in lunile februarie-martie, dupa care lupul ramane cu lupoaica, pentru a creste puii impreuna. Dupa o gestatie de 62-63 zile, lupoaica fata 4-6 pui, orbi cca. 2 saptamani, alaptati vreme de 6 saptamani. Perechea ei face rost de hrana necesara , ajutat si de ceilalti indivizi din haita, care participa atat la hranirea femelei cat si a puilor. Acestia accepta si ingrijirea puilor, cand lupoaica este la vanatoare. Dupa doua-trei luni puii ies deja impreuna cu haita. Nu mai au nevoie de vizuina, dar raman cu parintii inca multi ani . In acest timp invata cum, unde si ce sa vaneze, iar in final parasesc haita proprie.Cu toate ca lupii sunt foarte precauti cu puii, 60—80 % din ei mor in primul an al vietii. Performantele fizice ale lupilor sunt cel putin impresionante. In cautarea hranei ei pot parcurge peste 100 km intr-o singura noapte. Viteza de alergare a lupului poate depasi 60 km/ora. Simturile sale sunt extraordinare. Nu doar mirosul este d

    animale animale salbaticelupi mamifere natura pradatori