• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • flori de gradina
  • crini
  • animale
  • plante ornamentale
  • trandafiri
  • pasari
  • bujori
  • lalele
  • crizanteme
  • zambile
  • narcise
  • animale salbatice
  • nuferi
  • vulturi de mare steller
  • zinnia
  • lupi
  • cactusi
  • ursi panda
  • alpaca
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x536 px
        • M1280x857 px
        • L1920x1285 px
        • original3872x2592 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Ralph Klein

    Lupul este raspandit in: Canada, Alaska, Europa de Est, Peninsula Scandinava, Rusia, Orientul Apropiat, Asia Centrala si Siberia, dar densitatea lor este in general redusa pe aceste arii. . Lupul de pustiu este mai zvelt si mai deschis la culoare decat lupul european si nord-american.Performantele fizice ale lupilor sunt cel putin impresionante. In cautarea hranei ei pot parcurge peste 100 km intr-o singura noapte. Viteza de alergare a lupului poate depasi 60 km/ora. Simturile sale sunt extraordinare. Nu doar mirosul este deosebit de fin, dar si auzul si vazul, lupul putand vana foarte bine atat noaptea - timpul sau preferat de vanatoare - cat si ziua sau in perioadele de amurg si dimineata. Are o mare rezistenta la durere si un mare curaj in lupta. Dar, mai mult decat performantele fizice, lupul are si o inteligenta deosebita. La vanatoare foloseste felurite tactici, de la strategia de invaluire pe flancuri a prazii la manarea treptata catre zone inchise. De multe ori izbuteste sa observe si sa ocoleasca capcanele puse pentru el. Laponii spun ca 'ursul are minte cat un om si putere cat sapte, iar lupul are putere cat un om si minte cat sapte'. Are nevoie de un teritoriu intins, de

    animale animale salbaticelupi mamifere natura pradatori