• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • flori de gradina
  • animale
  • trandafiri
  • plante ornamentale
  • pasari
  • crini
  • bujori
  • mamifere
  • animale salbatice
  • lacramioare
  • lupi
  • crizanteme
  • lalele
  • flori de camp
  • copaci
  • insecte
  • vulturi
  • caini
  • zambile
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x534 px
        • M1280x854 px
        • L1920x1282 px
        • original3008x2008 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Iggy Nowak

    Pinguinii (ordinul Sphenisciformes, familia Spheniscidae) sunt un grup de pasari acvatice, care nu zboara, si care traiesc exclusiv in marile emisferei sudice, in principal in Antarctida, doar una singura traind in apropierea liniei Ecuatorului. Clocesc in insulele subantartice, in Antarctida, Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud, Patagonia si Chile. Hrana, care sunt pestii, aceste pasari si-o prind inotand in ocean, pe care apoi ii devoreaza. Exista mai multe specii de pinguini, precum pinguinul regal, pinguinul imperial si pinguinul Adélie. Pe uscat abia miscandu-se, sunt lenti, dar in apa sunt foarte rapizi, deoarece isi folosesc aripile pentru inot.