• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • crini
  • trandafiri
  • animale
  • plante
  • vulturi de mare steller
  • alpaca
  • animale salbatice
  • ursi panda
  • ursi
  • lupi
  • cocori
  • vulturi plesuvi
  • animale domestice
  • anemone
  • berze
  • bujori
  • pasari
  • ceasuri de buzunar
  • crizanteme
  • mamifere
  • plante ornamentale
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x533 px
        • M1280x853 px
        • L1920x1280 px
        • original5184x3456 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: PublicDomainPictures

    Arealul pumei se intinde pe o suprafata enorma. Din padurile inghetate ale Yukon-ului din Canada pana in sudul Argentinei si al Chile. Puma este un animal solitar, dar in perioada imperecherii in noiembrie si iunie masculii cauta femelele. Primavara, in zonele nordice, femelele intra in calduri pentru o perioada de 8 zile si atunci masculii se lupta intre ei pentru a avea acces la o femela. Castigatorul ramane in preajma ei doua saptamani urmand ritualul de imperechere. Dupa gestatie, femela cauta o scorbura sau o pestera ferita de accesul altor animale carnivore. Inainte de nasterea puilor, masculul paraseste femela. Perioada de gestatie dureaza 3 luni.

    animale animale salbatice feline mamifere natura pradatoripume