• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • flori de gradina
  • trandafiri
  • crini
  • animale
  • bujori
  • plante ornamentale
  • crizanteme
  • lalele
  • animale salbatice
  • pasari
  • vulturi de mare steller
  • alpaca
  • lupi
  • ursi panda
  • cactusi
  • ursi
  • nuferi
  • caini
  • narcise
  • gerbere
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x541 px
        • M1280x865 px
        • L1920x1297 px
        • original3345x2260 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Gerhard Gellinger

    Ursul brun (Ursus arctos) este o specie de ursi din genul Ursus, raspandita in toata regiunea holarctica. Este un animal deosebit de puternic, apartinand familiei Urside, are un corp de pana la 2,5 m lungime (subspeciilegrizzly, Kodiak si ursul de Kamciatka), o inaltime la greaban de pana spre 1,5 m si o greutate maxima de 600 kg (aceleasi subspecii). Ursul brun poate trai pana la 30 de ani in natura si pana la 50 de ani in captivitate . Este un animal plantigrad, iar ghearele nu sunt retractile, imprimandu-se in mers odata cu talpa si degetele. Ursul brun are o blana deasa, mult apreciata, cu doua randuri de peri, spicul si puful. Desi culoarea de baza este cea brun-cafenie, variatiile sunt deosebit de mari, de la ursi roscati la cei aproape negri. Unele exemplare prezinta pete albe la baza gatului, formand uneori un adevarat guler, asemanator cu cel al ursului gulerat de Himalaya! Dentitia este tipica de omnivor, cu canini puternici si molari rotunjiti. Ursul brun are un cap care poate ajunge la peste 40 cm lungime, si cu circumferinta de aproximativ 30 cm. Buzele sunt extensibile adica nu sunt atasate de gingii si pot culege fructe mici, iar unii le pot coji. Au mirosul bine dez

    animale animale salbatice mamifere natura pradatoriursi ursi bruni