• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • crini
  • trandafiri
  • animale
  • plante
  • flori de gradina
  • animale salbatice
  • vulturi de mare steller
  • alpaca
  • lupi
  • ursi
  • ursi panda
  • bujori
  • cocori
  • caini
  • pasari
  • plante ornamentale
  • vulturi plesuvi
  • animale domestice
  • ceasuri de buzunar
  • crizanteme
  • anemone
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x533 px
        • M1280x853 px
        • L1920x1280 px
        • original2201x1467 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: David Mark

    Lungimea vulpilor este intre 65 si 110 de cm, coada masurand pana la 30 cm, avand inaltimea de 30 cm si o greutate de pana-n 5 kg. Femelele sunt aproape la fel de mari ca masculii. Culoarea vulpilor difera dupa anotimp, vara avand culoarea blanii neagra pe spate si picioarele fiind de culoare bruna, pe cand iarna, culoarea de camumflaj alba, alb-cenusiu. Vulpile polare au botul si urechile scurte, blana deasa le permite vulpilor sa supravietuiasca la temperaturi scazute ce ating -80grC. Vulpile polare traiesc de obicei in emisfera nordica, la nord de cercul polar in Scandinavia, Insula Spitzbergen, Islanda, Rusia de Nord, Canada de Nord, Alaska si Groenlanda. Habitatul lor fiind regiunile de tundra, putand fi vazute si pe gheata Oceanului Arctic, se presupune ca in cautare de hrana, vulpile pot parcuge distante de peste 2000 de km. Sezonul de imperechere incepe din luna septembrie si dureaza pana la sfarsitul lunii mai. Perioada de gestatie este de 53 de zile, femelele dand nastere unui numar mediu de 5-8 pui, iar in cazuri exceptionale chiar si 25.

    animale animale salbatice mamifere natura pradatorivulpi