• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • flori de gradina
  • animale
  • trandafiri
  • plante ornamentale
  • pasari
  • mamifere
  • bujori
  • crini
  • animale salbatice
  • lacramioare
  • lupi
  • lalele
  • crizanteme
  • flori de camp
  • copaci
  • insecte
  • vulturi
  • caini
  • pasari salbatice
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x450 px
        • M1280x720 px
        • L1920x1080 px
        • original4608x2592 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Manoj Nair

    Coucalul mare se intalneste dimineata singure, sau in perechi, in varful vegetatiei, cu aripile desfacute. Sunt activi dimineata si dupa-amiaza tarziu. Sezonul de reproducere incepe dupa musonii din sudul Indiei, din iunie pana in septembrie. Cuplurile mai mari sunt monogame. Curtarea, implica urmarirea pe teren, masculul aducand cadouri femelei. Femela isi coboara coada si isi strecoara aripile pentru a semnala acceptarea. Cuibul este construit la o inaltime de 6 m deasupra solului, ca o ceasca adanca, cu o cupola in vegetatia densa. La construirea cuiburilor, participa atat masculul cat si femela, dar in cea mai mare parte, este construit de mascul in opt zile.Depun 5 oua de culoare alba. Ouale eclozeaza dupa 15-16 zile de incubare. Puii au nevoie de 22 de zile pentru a parasi cuibul.