• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • animale
  • flori de gradina
  • trandafiri
  • plante ornamentale
  • mamifere
  • pasari
  • animale salbatice
  • bujori
  • crini
  • lacramioare
  • lupi
  • lalele
  • copaci
  • crizanteme
  • insecte
  • caini
  • flori de camp
  • vulturi
  • masini
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x600 px
        • M1280x960 px
        • L1920x1440 px
        • original4896x3672 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Claudio Kirner

    Pelicanul maron, Pelecanus occidentalis, este cel mai mic membru al familiei pelicanului, Pelecanidae, fiind unul dintre cele trei specii de pelicani gasiti in America si unul dintre cele doua specii, care pescuieste prin scufundare. Se hraneste in principal cu peste, uneori cu amfibieni, crustacee, oua si cuiburi de pasari. Traieste in colonii, in zone izolate, pe insule, terenuri vegetale printre dunele de nisip, in padurile de arbusti si arbori, si mangrove. Puii din ou, pot comunica cu parintii, transmitandu-le daca le este prea cald sau frig, iar cand vor iesi din ou nu vor avea probleme sa-si recunoasca parintii. Primul pui iesit din ou este mai mare decat ceilalti si va primi mai multa hrana, si poate ataca sau chiar ucide fratii mai mici.