• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • animale
  • flori de gradina
  • trandafiri
  • plante ornamentale
  • mamifere
  • pasari
  • animale salbatice
  • bujori
  • crini
  • lacramioare
  • lupi
  • lalele
  • copaci
  • crizanteme
  • insecte
  • caini
  • flori de camp
  • masini
  • vulturi
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x536 px
        • M1280x857 px
        • L1920x1285 px
        • original3872x2592 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Steve Bidmead

    Rata mandarin nu este in exclusivitate domestica, existand inca, populatii salbatice destul de numeroase pe meleagurile ei natale. Cuiburile sunt construite intr-o scorbura de copac, la o inaltime de 30 m deasupra solului, unde rata femela depune intre 9 si 12 oua, ovale, de culoare alba, pe care le cloceste intre 28 si 30 de zile. Cand toate ouale au eclozat, mama isi cheama puii la sol. Acestia se tarasc catre marginea cuibului si ies prin cadere libera. Ajunsi jos, se indreapta spre locul cel mai apropiat de hranire. Cam dupa 45 de zile, acestia pot zbura plecand spre a se alatura unor noi grupuri.