• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • animale
  • flori de gradina
  • trandafiri
  • plante ornamentale
  • mamifere
  • pasari
  • animale salbatice
  • bujori
  • crini
  • lacramioare
  • lupi
  • lalele
  • copaci
  • crizanteme
  • insecte
  • caini
  • flori de camp
  • masini
  • vulturi
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x640 px
        • M1280x1023 px
        • L1920x1535 px
        • original2400x1919 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Skeeze

    Lungimea corpului este de o jumatate de metru, cu anvergura aripilor de 75 cm. . Se hraneste in special cu plante si seminte, rareori si cu insecte. Iarna se hranesc cu precadere cu cereale si ghinde. Femelele depun cam 12 oua in aprilie-mai, incubatia fiind de 36 zile. Puii bine dezvoltati din momentul eclozarii, parasesc cuibul din scorbura din copac aproape imediat, urmand strigatele mamei de la nivelul solului, spre apa unde se reintalnesc cu masculul care isi preia rolul de protector al familiei. Puii sunt capabili de zbor la varsta de 9 saptamani, schimbandu-si penajul cu cel de adult. Perechile au o singura generatie de pui pe an.