• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • flori de gradina
  • animale
  • trandafiri
  • plante ornamentale
  • pasari
  • mamifere
  • bujori
  • crini
  • animale salbatice
  • lacramioare
  • lupi
  • lalele
  • crizanteme
  • flori de camp
  • copaci
  • insecte
  • vulturi
  • caini
  • pasari salbatice
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x600 px
        • M1280x959 px
        • L1920x1439 px
        • original4465x3347 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Siggy Nowak

    Balaurul barbos de est, cunoscut sub numele de dragon barbos comun sau soparla barboasa, este o soparla agamid din partile impadurite ale Australiei. Dragonii cu barba de est sunt diurnali, semiarboreali pe locuri expuse, ramuri de copac sau busteni, retragandu-se in cele mai mici si mai reci locuri, cand este prea cald. Masculii sunt teritoriali permitand accesul pe teritoriul lor, doar femelelor si minorilor. Masculii dominanti sunt cei mai mari dragoni si primesc cele mai mari gauri. Femelele sapa tunele in pamantul uscat pentru a depune ouale.Cand este amenintat, isi umfla gatul aratandu-si barba. Amenintat in continuare, isi deschide gura pentru a afisa culoarea galben stralucitor a gurii. Balaurul de barba de est se hraneste cu animale mici, inclusiv soareci, reptile mai mici si insecte. In captivitate, mananca frunze de legume, trifoi si flori mici, fructe si fructe de padure.