• natura
  • flori
  • buchete de flori
  • plante
  • animale
  • flori de gradina
  • trandafiri
  • plante ornamentale
  • mamifere
  • pasari
  • animale salbatice
  • bujori
  • crini
  • lacramioare
  • lupi
  • copaci
  • lalele
  • crizanteme
  • insecte
  • caini
  • flori de camp
  • masini
  • vulturi
  • ...mai multe
        • SELECTEAZA DIMENSIUNEA
        • S800x594 px
        • M1280x950 px
        • L1920x1425 px
        • original3428x2544 px
        • SALVEAZA

    Autor poza: Joel santana Joelfotos

    Starcul cenusiu stiintific numit Ardea cinerea, cu penajul predominant gri, gatul si pieptul albicios, este specia cea mai numeroasa raspandita in Europa. Specia este diminuata din cauza combaterii de catre om si a desecarii multor habitate. Zboara la inaltimi mari, cu aripile usor arcuite. Pescuieste stand nemiscat, cu gatul teapan, pandind si prinzand cu ciocul pestele printr-o miscare rapida.Cuibareste in aprilie-mai si depune 4 -5 oua albastru-verzui in stufaris, in colonii, in locuri greu accesibile, unde clocesc ambii parteneri, alternativ, timp de 25-28 de zile.